Agenda

Bruisende, broze Breinen - Prof dr Erik Thys

25
jan

Webinar 18u - 19u

Over het verband tussen creativiteit en psychische kwetsbaarheid werd al in de oudheid nagedacht en is er vandaag wetenschappelijke evidentie voorhanden. Omdat creativiteit een essentiële menselijke kwaliteit is kunnen we met dit gegeven aan de slag in de strijd tegen stigma.

“Mensen die creatief zijn, zijn kwetsbaarder voor bipolaire stoornissen en aanverwante aandoeningen en dat lijkt wat genetisch bepaald te zijn. Heel waarschijnlijk gaat het om iets intrinsieks. In de zin dat creatief denken, dus combinaties maken en dingen opmerken die anderen niet zien, erg verwant is met symptomen die we zien bij patiënten die bijvoorbeeld focussen op iets waar niemand belang aan hecht. Bij sommige personen geraakt die denkstijl uit evenwicht, maar in essentie gaat het om hetzelfde. Het komt er dus op aan om niet te focussen op het negatieve van de stoornis, maar op het positieve dat eruit springt. Die kwaliteit is alle aandacht waard.” Thys.

Info

op dinsdag 25 jan 2022

Organisatie:
Leuven Brain Institute

Spreker(s):
Erik Thys

Inlichtingen:
ann.vanderjeugd@kuleuven.be

VVP web • Leuvensesteenweg 517 • B-3070 Kortenberg • Tel: 02 758 08 14 • GSM: 0498 54 37 05 • Fax: 02 759 98 78 info@vvp-online.be