Agenda

First Belgian symposium on psychedelic science

25
jun

PSBE heet u welkom op het allereerste Belgische Symposium over Psychedelische Wetenschap! We zijn vereerd om het podium te bieden aan een aantal briljante onderzoekers en het evenement te organiseren voor alle geïnteresseerde partijen.

Psychedelic Society Belgium wil dit bereiken door geld in te zamelen om onderzoek in België te promoten en te financieren. Samenwerking met Vlaamse en Franstalige universiteiten is hierbij essentieel. Verder willen we het gesprek aangaan met beleidsmakers om het gebruik van psychedelica voor de behandeling van verschillende psychologische en therapeutische aandoeningen wettelijk te reguleren.

Het huidige wettelijke kader in België laat (nog) niet toe dat zorgverleners getraind worden met betrekking tot het gebruik van psychedelica en MDMA in een therapeutische setting, ondanks het bestaan van (dure) programma's in het buitenland die kennis en expertise bieden. Onze vzw wil samenwerken met deze educatieve programma's en ook Belgische opleidingsinstituten oprichten.

*psychedelica zijn een hallucinogene klasse van psychoactieve stoffen waarvan het primaire effect is om niet-gewone bewustzijnstoestanden te activeren en psychologische, visuele en auditieve veranderingen te veroorzaken. "klassieke" psychedelische drugs zijn mescaline, lsd, psilocybine en dmt. van psychedelica is aangetoond dat ze niet verslavend zijn en veilig kunnen worden gebruikt onder toezicht van een getrainde facilitator.

Info

op zaterdag 25 jun 2022

Plaats:
Pleinlaan 2 te 1050 Elsene

Organisatie:
VUB

Spreker(s):
Kim Kuypers, Mathieu Seynaeve, Vincent Verroust, Paolo Cardone

Inlichtingen:
programma

VVP web • Leuvensesteenweg 517 • B-3070 Kortenberg • Tel: 02 758 08 14 • GSM: 0498 54 37 05 • Fax: 02 759 98 78 info@vvp-online.be