VVGT: Casusconceptualisatie aan de hand van het kernproces

Goede gedragstherapie start met een scherpe probleemanalyse en casusconceptualisatie. Er bestaan verschillende modellen om deze casusconceptualisatie aan te vatten. In onze workshop bespreken we deze modellen en stellen we ons nieuwe kernprocesmodel voor dat tracht een aantal van de inzichten uit eerdere modellen te integreren op een klinisch zinvolle en dynamische manier. Aan de hand van casusvignetten en eigen casusmateriaal gaan de deelnemers zelf aan de slag met een conceptualisatie binnen het kernproces. Er wordt besproken hoe er vanuit dit model de link gelegd kan worden naar probleemselectie en behandeling.

Prof Dr. Anouk Vanden Bogaerde is als docent verbonden aan de VUB en de Ugent waar ze vakken rond gedragstherapie doceert. Ze is zaakvoerder en gedragstherapeut bij Psychologenpraktijk De Burcht. Ze is als supervisor verbonden aan de VVGT.

Prof Dr. Ernst Koster is als hoogleraar verbonden aan de Ugent waar het vakken doceert binnen de klinische psychologie. Hij is als gedragstherapeut werkzaam bij Psychologenpraktijk De Burcht en als supervisor verbonden aan de VVGT.

Andere activiteit

Op locatie

Informatie

19 oktober, 2023 - Anouk Vanden Bogaerde &: Ernst Koster

VVGT

Plaats

Drongen

Spreker(s)

Prof Dr. Ernst Koster - Prof Dr. Anouk Vanden Bogaerde

Inlichtingen

info@vvgt.be

Informatie

Inschrijven

Organisatornummer

2,862

Wenst u zich in te schrijven?

Inschrijven