Op de bodem – existentiële thema’s in psychotherapie en begeleiding

Daar op de bodem van ons menszijn schuilen onze essentiële levensvragen. Hoe verschillend we ook zijn, vroeg of laat worden we uitgedaagd om ons te buigen over wie we zijn, wat de zin van ons bestaan is, hoe we omgaan met onze eenzaamheid en onze nood aan verbinding, met ons einde en met de keuzes en mogelijkheden die voor ons liggen. Wanneer we als mens vastlopen, spelen deze ultieme thema’s een bijzondere rol.

Maar ook op de hoogtepunten van ons leven worden we vaak geraakt door deze existentiële laag. We worden telkens uitgenodigd om stil te staan bij wie we ten gronde zijn en hoe we ons leven verder willen aangaan.

In dit boek verkennen we hoe we zoekende en lijdende mensen kunnen helpen om over deze thema’s na te denken en zo hun leven bewuster en anders te beleven. Existentiële therapie biedt een kader om de grondlaag van wie we zijn te verkennen. Door diepgaand te beleven waar het om draait, komt er ruimte vrij voor groei en nieuwe wegen. Een boek voor psychologen, psychotherapeuten, begeleiders, hun cliënten en iedereen die zoekende is.

Siebrecht Vanhooren is professor klinische psychologie, cliëntgerichte en existentiële psychotherapie aan de KU Leuven. Naast het opleiden van psychologen en therapeuten onderzoekt hij existentiële thema’s en werkt hij als therapeut bij PraxisP Leuven.

VVP activiteit

Online

Informatie

13 november, 2024 - Webinar 20u

sectie filosofie en psychiatrie van de vvp

Plaats

Spreker(s)

Prof Siebrecht Vanhooren

Moderator

Marc Eneman

Organisatornummer

2,862

Rubriek

2

Wenst u zich in te schrijven?

Inschrijven