Machine learning in psychiatrie: Gepersonaliseerde en gepoolde predictiemodellen voor eetbuien en binge drinking in het dagelijkse leven.

Artificial intelligence speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij, maar de toepassingen op psychiatrisch vlak blijven eerder beperkt.

Echter kan men met behulp van machine learning gedragingen in het dagelijkse leven voorspellen.

Om dit te realiseren werd er data verzameld in het dagelijkse leven van patiënten met boulimia nervosa en/of een alcoholgebruiksstoornis. Aan de hand van die data werden er gepersonaliseerde en gepoolde predictiemodellen geconstrueerd om enerzijds eetbuien en binge drinking te voorspellen en om anderzijds de triggers van deze gedragingen te achterhalen.

Nicolas Leenaerts is psychiater-in-opleiding aan de KU Leuven en werkt momenteel op de gesloten opname-eenheid in het OPZ Geel. Verder is hij doctoraatsstudent aan de KU Leuven waar hij van februari 2019 tot januari 2023 onderzoek deed in de Mind-Body Research Unit. Hij onderzocht hoe emoties tot eetbuien en binge drinking bij boulimia nervosa en een alcoholgebruiksstoornis leiden.

Accreditering “psychiatrie” wordt aangevraagd

inschrijven

Tarieven: 30€ VVP-leden/VVK-leden/VVN-leden 20€ ASO VVP-leden 60€ niet leden psychiaters 30€ anderen (vpk, psychologen….-

Iedereen van harte welkom!

Dr. Peter Niemegeers – Wetenschappelijke secretaris VVP

VVP activiteit

Online

Informatie

9 mei, 2023 - Webinar 20u - Nicolas Leenaerts

VVP

Plaats

Spreker(s)

Nicolas Leenaerts

Moderator

Peter Niemegeers

Organisatornummer

2,862

Erkenningsnummer activiteit

23008135

Rubriek

2

Accrediteringspunten

1.5

Wenst u zich in te schrijven?

Inschrijven