“GIT-PD is een op richtlijnen gebaseerde nieuwe aanpak voor mensen met Persoonlijkheidsstoornissen

De Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders is een op richtlijnen gebaseerde nieuwe aanpak voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen

Het is een laagdrempelig behandelkader voor mensen problemen in de persoonlijkheidsontwikkeling of met bestaande persoonlijkheidsproblemen.

Het doel van de GIT-PD is om een kwalitatief goede en kosteneffectieve behandeling te bieden voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis.

Hoe is GIT-PD ontwikkeld?

Mensen met persoonlijkheidsproblemen hebben in de regel problemen met:

  1. Identiteit. Denk aan: niet goed weten wie je bent, overmatig aanpassen aan of afzetten tegen anderen, een negatief zelfbeeld of moeite om je emoties te herkennen en te hanteren.
   1. Zelfsturing. Denk aan: moeite om doelen te stellen en vol te houden, moeite om eigen waarden en normen vast te houden of net te veeleisend zijn, moeite om jezelf en je eigen gedrag te begrijpen.
   2. Empathie. Denk aan: moeite om anderen te begrijpen en geneigd zijn om te snel dingen in te vullen voor anderen, moeite om input van anderen te accepteren of last om te begrijpen waarom je in bepaalde relaties terecht komt.
   3. Intimiteit. Denk aan: afstandelijkheid of wisselvalligheid in relaties, moeite om positieve en negatieve gevoelens samen te verdragen in intiemere relaties of moeite om samen te werken.

   De GIT-PD gaat niet alleen uit van wetenschappelijke kennis, maar ook van praktijkervaringen van professionals uit verschillende GGZ-instellingen én van de ervaringen van patiënten en naastbetrokkenen.

   Het resultaat is een kader voor goede zorg, dat tegelijk veel ruimte laat om eigen accenten en invullingen te geven.

   Deze behandeling is niet nieuw en vervangt ook niet het bestaande aanbod, maar is een aanvulling op wat er al is

   Een publicatie over dit onderwerp vindt u alvast hier in bijlage

   Joost Hutsebaut, is klinisch psycholoog. Hij promoveerde in 2003 aan de KU Leuven en is verbonden aan het kenniscentrum persoonlijkheidsstoornissen in Nederland. Hij schreef diverse nationale en internationale publicaties over persoonlijkheidsproblematiek bij jongeren, de ontwikkeling van instrumenten voor het vaststellen van de ernst van persoonlijkheidsproblematiek en de ontwikkeling van generalistische behandelingen voor persoonlijkheidsstoornissen.

   Inschrijven via deze link.

   Accrediterint psychiatrie wordt aangvraagd

   Tarieven: 25€ VVP/VVK/VVN-leden en 50€ anderen

   Wij heten u allen welkom!

   Kirsten Catthoor Wetenschappelijk secretaris, mede namens het Dagelijks Bestuur van de VVP

   VVP activiteit

   Online

   Informatie

   26 oktober, 2020 - met Joost Hutsebaurt - 20u-21:30u

   VVP

   Plaats

   Spreker(s)

   Joost Hutsebaut

   Moderator

   Kirsten Catthoor

   Organisatornummer

   2,862

   Erkenningsnummer activiteit

   20014957

   Rubriek

   2

   Wenst u zich in te schrijven?

   Inschrijven