First Belgian symposium on psychedelic science

PSBE heet u welkom op het allereerste Belgische Symposium over Psychedelische Wetenschap! We zijn vereerd om het podium te bieden aan een aantal briljante onderzoekers en het evenement te organiseren voor alle geïnteresseerde partijen.

Psychedelic Society Belgium wil dit bereiken door geld in te zamelen om onderzoek in België te promoten en te financieren. Samenwerking met Vlaamse en Franstalige universiteiten is hierbij essentieel. Verder willen we het gesprek aangaan met beleidsmakers om het gebruik van psychedelica voor de behandeling van verschillende psychologische en therapeutische aandoeningen wettelijk te reguleren.

Het huidige wettelijke kader in België laat (nog) niet toe dat zorgverleners getraind worden met betrekking tot het gebruik van psychedelica en MDMA in een therapeutische setting, ondanks het bestaan van (dure) programma’s in het buitenland die kennis en expertise bieden. Onze vzw wil samenwerken met deze educatieve programma’s en ook Belgische opleidingsinstituten oprichten.

*psychedelica zijn een hallucinogene klasse van psychoactieve stoffen waarvan het primaire effect is om niet-gewone bewustzijnstoestanden te activeren en psychologische, visuele en auditieve veranderingen te veroorzaken. “klassieke” psychedelische drugs zijn mescaline, lsd, psilocybine en dmt. van psychedelica is aangetoond dat ze niet verslavend zijn en veilig kunnen worden gebruikt onder toezicht van een getrainde facilitator.

Andere activiteit

Op locatie

Informatie

25 juni, 2022

VUB

Plaats

Pleinlaan 2 te 1050 Elsene

Spreker(s)

Kim Kuypers, Mathieu Seynaeve, Vincent Verroust, Paolo Cardone

Inschrijven

Organisatornummer

2,862

Wenst u zich in te schrijven?

Inschrijven