Behandelen op het raakvlak van dementie en psychiatrie | Masterclass

Dementiepatiënten kunnen tijdens het proces van toenemend cognitief verval te maken krijgen met depressie, angststoornissen, psychosen en persoonlijkheidsveranderingen. Niet zelden resulteert dit in complexe problematiek waarbij de zorg voor en behandeling van de patiënt diverse uitdagingen kent. In de praktijk betekent dit dat het zorgprofessionals nog wel eens ontbreekt aan ervaring om de theoretische kennis achter deze problematiek om te zetten naar de juiste aanpak.

Tijdens deze bijeenkomst leer je de opgedane kennis om te zetten naar de praktijk: Turning research into practice! Hierbij gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de slag met vraagstukken binnen deze complexe problematiek. Daarbij wordt van de deelnemers een actieve houding verwacht waarbij volop gelegenheid zal zijn om eigen casuïstiek in te brengen. Ook zal de docent putten uit zijn jarenlange (o.a. CCE-) ervaring met complexe neuropsychiatrische problematiek bij dementieziekten.

Docent

De docent van deze Masterclass is Dr. Martin Kat waarbij voor diverse casuïstiekbesprekingen een of meerdere ervaren (CCE-)collega’s zullen aansluiten. Martin is al zo’n 35 jaar actief ouderenpsychiater en psychotherapeut. Hij werkte in de ambulante en klinische ouderen-GGZ, heeft een eigen vrijgevestigde praktijk en is consulent in verpleeghuizen. De laatste jaren is hij vooral werkzaam dichtbij huisartsen, POH’s, casemanagers en (wijk)verpleging. Daarnaast is hij consulent bij het CCE.

Accreditering is aangevraagd

Deelname: € 325,- excl. btw per persoon

Andere activiteit

Informatie

19 september, 2023 - Fysiek te volgen in Utrecht 13.00-16.30 uur

Leidscongresbureau

Inlichtingen

jayesh@leidscongresbureau.nl

Inschrijven

Organisatornummer

2,862

Wenst u zich in te schrijven?

Inschrijven