Agenda vvp

Agenda

Kick-off Transitiepsychiatrie

17
jan

Transitiepsychiatrie is de dag van vandaag een ‘hot topic’. De periode tussen 14 en 25 jaar stelt jongvolwassenen namelijk voor cruciale uitdagingen op psychologisch, fysiek, sociaal en maatschappelijk vlak. Drie kwart van de psychiatrische stoornissen begint dan ook in deze leeftijdsfase. Hoewel de zorgnood dan ook aanzienlijk is, is het zorggebruik alarmerend laag. Jongeren haken in grote getale af. Ook de overgang van jongeren van jeugd- naar volwassenen psychiatrie wordt als heikel punt ervaren door zowel jongeren, ouders als hulpverleners.

 

Met steun van het fonds Julie Renson, het Koningin Fabiolafonds en de Koning Boudewijnstichting zullen voor het eerst een Nederlandstalige (KU Leuven, CCliPs, Prof. dr. R. van Winkel) en Franstalige (ULB, Prof. dr. V. Delvenne) leerstoel een bijdrage leveren aan het onderzoek en aan innovatieve zorg voor jongeren in de transitieleeftijd.

 

U bent dan ook van harte welkom op het kick-off evenement van de leerstoelen transitiepsychiatrie op vrijdag 17/01/2020 in de Académie Royale de Médicine te Brussel. Tal van hoog aangeschreven (internationale) sprekers, waaronder Jim van Os (UMC Utrecht), Therese van Amelsvoort (Universiteit Maastricht) en Marie-Odile Krebs (INSERM Parijs) zullen van de partij zijn. U vindt het volledige programma en mogelijkheid tot registratie via de flyer in bijlage. Zowel jongeren, ouders als professionals zijn welkom. Accreditatie zal worden voorzien.

 


Info

op vrijdag 17 jan 2020

Plaats:
Académie Royale de Médicine te Brussel

Organisatie:
leerstoelen transitiepsychiatrie

Inlichtingen:
eline.wittevrongel@kuleuven.be
Programma

VVP web • Leuvensesteenweg 517 • B-3070 Kortenberg • Tel: 02 758 08 14 • GSM: 0498 54 37 05 • Fax: 02 759 98 78 • info@vvp-online.be